AVROTROS 

2019

Zin in Zappelin

link to video
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Decor ontwerp
  • Logo design
  • 3D animatie
  • Cameravoering

Terralemon is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het programma. We hebben het decor ontworpen en de leaders.

Als eerste is ons gevraagd om vier decors te ontwerpen: een woonkamer, keuken, slaapkamer en moestuin. Uiteindelijk hebben we er samen voor gekozen om de woonkamer en keuken te combineren in een open woonkeuken.

We wilden natuurlijk graag een vrolijke wereld creëren voor kids maar de vraag was ook om het decor stijlvol en modern in te richten. Uiteindelijk hebben we een mooie middenweg gevonden waarbij meer gewone meubels de basis vormen maar gekke en kleurrijke accessoires de sets een lekker eigen gezellige sfeer geven.

In alle sets wilden we duidelijk de connectie maken met de zappelin uit de leader. De muren van de sets zijn daarom bedekt met dezelfde patronen die we voor de zappelin in de leader gebruikt hebben. In de muren zitten ook dezelfde ronde ramen waardoor je de buitenlucht (en 's nachts de sterrenhemel) kan zien.

"We zijn bij Zin in Zappelin vanaf het begin betrokken geweest. We dachten mee over concept en hebben de verschillende decors ontworpen. Het was bijzonder om na maanden op de set te komen om de tekeningen ineens 'in het echt' te zien."

Dewi de Bue, Illustrator & Motion designer bij Terralemon

Zin in Zapplin moest natuurlijk ook een leuke ochtend- en avondleader krijgen. Het was belangrijk dat de leader duidelijk zou maken dat Fenna in de zappelin woont en wat ongeveer de indeling van de zappelin en de wereld daar omheen is. Dus waar bijvoorbeeld de slaapkamer is ten opzichte van de woonkeuken. Maar daarnaast moest de leader natuurlijk vooral gewoon lachen worden en ervoor zorgen dat iedereen ZIN krijgt in weer een nieuwe aflevering van Zin in Zappelin.

In de ochtendleader kraait een kuiken terwijl de zon opkomt. We volgen het kuiken door de verschillende sets waarin de Zappelin dieren en Fenna wakker worden gemaakt. Tijdens de leader wordt het steeds lichter en aan het einde is de zon helemaal opgekomen en kan het programma beginnen!

Zappie