Voltachem electrificatie in de industrie

2019

Elektrificatie in de industrie uitgelegd in animatie

link to video
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Script
  • 3D animatie

Voltachem pakt de CO2 uitstoot van de industrie aan door toe te werken naar de elektrificatie van de industrie. Waar veel processen in de industrie vervuilend zijn kunnen ook veel processen aangedreven worden door electriciteit. Zo is het mogelijk veel te recyclen, waterstof te gaan gebruiken en toe te werken naar chemische recycling. 

Momenteel is de procesindustrie verantwoordelijk voor zo'n 20% van de CO2 uitstoot. Die uitstoot kan omlaag door de CO2 uitstoot te reduceren of door CO2 om te vormen. Voltachem werkt aan beide methoden om de industrie om te vormen naar een duurzaam productieproces. Dit kan door in deze industrie over te schakelen naar (duurzame) elektriciteit als energiebron. Een andere methode is om CO2 chemisch te recyclen waardoor je weer een scala aan grondstoffen tot je beschikking hebt zonder de CO2 uitstoot verder te vergroten.

Kortom, er wordt veel gepraat door de politiek en media over het terugdringen van de CO2 uitstoot door de industrie. Voltachem helpt de industrie daadwerkelijk door technologie beschikbaar te stellen om over te kunnen stappen naar duurzame productiemethoden zodat ook deze belangrijke industrie mee kan werken aan de klimaatdoelen van 2050.

In nauwe samenwerking met de mensen van Voltachem heeft Terralemon de scripts geschreven en de 3 films gerealiseerd.