TNO Outdoor Presence

8 November 2023

Een drie-luik aan impact

link to video
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Concept
  • 2D animatie
  • Augmented Reality

Terralemon is gevraagd door TNO om de outdoor animatie screens aan de buitenkant van het hoofdkantoor op het Anna van Buerenplein in Den Haag te voorzien van een systematiek die rekening houdt met de looprichting van de bezoekers.

TNO wil meer laten zien wat er gebeurt. Zeker omdat dat vaak achter gesloten deuren moet gebeuren. Zoals de quantumcomputer. Niet iedereen heeft toegang tot die geavanceerde technieken en toch zijn ook bezoekers nieuwsgierig wat er zoal gebeurt bij TNO. 

Augmented Reality
Daarnaast hebben we gewerkt aan verschillende Augmented Reality omgevingen waarin we de verschillende innovaties projecteren op het Anna van Buerenplein. Zo draaide er een model van de quantumcomputer en hebben we in samenspraak met TNO verder onderzoek gedaan naar verschillende presentatiemiddelen in deze techniek.

"Super om aan dit project te hebben mogen meewerken. Het heeft ons verdere ervaring gegeven in het werken met Augmented Reality tools en een mooiste start in character design voor dit medium."

Harold Kuiper, Creative director en oprichter bij Terralemon
10 January 2023

Laat zo veel meer zien met AR

Hier zie je hoe we afgelopen jaar zijn gestart met animatie-experimenten in een augmented reality omgeving. Binnenkort lanceren we een eerste pilot met TNO waarin we TNO-innovaties op deze nieuwe manier presenteren.

27 December 2021 Storytelling door art & AR

Storytelling door art & AR

In opdracht van TNO en de gemeente Den Haag werken we aan een mixed-media project. Een monumentaal object en augmented reality in de publieke ruimte vertellen straks een verhaal over data en innovaties.

We werken er met het hele team aan, techniek, ontwerp en animatie. In nauwe samenwerking met event production manager Jiska Heinen en bouwer Brandwacht en Meijer.