TNO Moses

4 December 2023

Autonome detectie en afhandeling van containers

link to video
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Script
  • 3D animatie
  • Cameravoering
  • Editing

Terralemon heeft voor TNO een animatie gerealiseerd waarin de optimalisatie van de autonome afhandeling van containers in het vrachtverkeer wordt uitgelegd.

We zien in de animatie een varend vrachtschip aanmeren in een Griekse haven waarna deze aldaar autonoom gelost gaat worden. Dit is de kern van project MOSES waarin TNO toewerkt naar een verdere autonome afhandeling van containers in het vrachtverkeer. 

MOSES is een Europees H2020-project dat een aanvullend consortium samenbrengt bestaande uit 17 partners uit 7 Europese landen met een brede geografische dekking, waaronder Zuid-Europa (Griekenland, Cyprus, Spanje en Italië) en Noord-Europa (Nederland, Denemarken en Finland).

De explainamation laat in een heldere stijl zien hoe je de Europese Short Sea Supply Chain kunt optimaliseren door gebruik te maken van autonome detectie en verplaatsing van containers. De animatie in combinatie met de reallife beelden geeft een goed beeld van de werking en het streven van het MOSES project.

MOSES streeft ernaar de SSS-component van de Europese supply chain  te verbeteren door de kwetsbaarheden en spanningen die verband houden met de exploitatie van grote containerschepen aan te pakken.