Imaging Center: State of the art in imaging technieken

15 June 2023

Redesign Imaging Center website voor het Amsterdam UMC

Image Imaging Center: State of the art in imaging technieken
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Layout
  • Webdesign
  • CMS (back-end)
  • Front-end
  • Mobile ontwerp

Terralemon presenteeert met trots het redesign van de Imaging Center website voor het Amsterdam UMC.

Al meerdere jaren is Terralemon betrokken bij de totstandkoming van het Amsterdam UMC Imaging Center. Wat begon met het uitwerken van een Position Paper en een film over het Imaging Center, heeft vervolgens geleid tot het meedenken, ontwerpen en bouwen van de nieuwe Imaging Center website.

Met het redesign sluit de website nu beter aan bij de visuele positionering van Amsterdam UMC maar onderscheidt zich evengoed met haar eigen fotografie, opbouw en insteek. We hebben rustiger heldere vlakverdeling toegepast en de leesbaarheid vergroot. Naast het award-winning gebouw heeft het Imaging Center nu ook een mooie plek online.

De insteek van de Imaging Center website is informeren, fascinatie en tegelijkertijd toegankelijkheid. Met daarbij de belangrijke taak om ook online "het onzichtbare zichtbaar te maken".

Bekijk de site

"De ‘winst’ van het Imaging Center die hiermee wordt behaald, is zowel voor patiënten als onderzoekers enorm. “Door op één plek te zijn, kunnen we sneller een diagnose stellen en kijken welke behandeling het beste is”, aldus Van Dongen.

“Imaging is cruciaal als navigatie bij al het klinisch handelen en maakt het onzichtbare zichtbaar.”

De site informeert over de verschillende state of the art imaging-techieken en apparatuur. Zo bevindt zich in het gebouw de deeltjesversnellers van BV Cyclotron, een van de partners van het Imaging Center. Het interactieve Collaboration model laat zien dat het Imaging Center in elke fase van medicijnontwikkeling een bijdrage kan leveren en innovatie kan versnellen. Met al deze hoogwaardige technieken onder één dak stimuleert het Imaging Center nieuwe vormen van innovatieve samenwerkingen.