Immuuntherapie
De werking van verschillende immuuntherapieën bij de behandeling van kanker in beeld gebracht
- Terralemon is verantwoordelijk voor
- Script
- 3D animatie
- Music and sound
Terralemon heeft samen met artsen en onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis het gedrag van cellen, T-cellen en tumoren in beeld gebracht. Hoe werkt immuuntherapie in het lichaam in de detectie en vernietiging van tumoren?
Immuuntherapie is een belangrijke ontwikkeling binnen de behandeling van kanker. Het is een behandeling die het eigen immuunsysteem activeert en het eigen lichaam helpt tumoren te detecteren en te bestrijden.
Terralemon heeft in samenspraak met artsen en Anna Blokland het gedrag van cellen, t-cellen en tumoren in beeld gebracht en op welke manier verschillende immuuntherapieën het lichaam kan helpen in de aanpak van kanker.
"Terralemon heeft hoogwaardige animaties gemaakt om deze nieuwe behandelvorm voor kanker uit te leggen aan onze patiënten. Het team is flexibel, enthousiast en denkt goed mee om het beste resultaat te kunnen bereiken. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van hun werk en trots op het resultaat! Als wij in de toekomst nieuwe medische animaties nodig hebben is de keus snel gemaakt."
TIL therapie II, TCR/CAR en immuuntherapie
Onze afweercellen (T-cellen) checken of er afwijkende cellen in ons lichaam zitten en schakelen deze uit. Kankercellen proberen deze cellen te onderdrukken. Zie hier wat immuuntherapie met checkpoint-remmers doet.
Artificiële intelligentie en oncologie
Kunstmatige Intelligentie kan helpen om kanker eerder te diagnosticeren, beter te behandelen, én te genezen met een betere kwaliteit van leven.
Kunstmatige Intelligentie kan met zelflerende algoritmes de vele meetgegevens analyseren, en verbanden leggen die buiten ons voorstellingsvermogen gaan en zo de artsen ondersteunen bij het opsporen van kleine en agressieve tumoren.
Ook tijdens de behandeling kan kunstmatige intelligentie een rol spelen door te leren welke behandeling bij welk type tumor en patiënt het meest succesvol zijn. Dat helpt de arts bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan voor een patiënt.
En na de behandeling kan kunstmatige Intelligentie helpen door patiënten met een hoge kans op bijwerkingen vroegtijdig te identificeren.
Terralemon heeft in opdracht van het Antoni van Leeuwenhoek het script geschreven en werkt nu aan de realisatie van de film.
Immuuntherapie aan tafel bij DWDD
Kankeronderzoeker René Bernards zei eerder al aan de DWDD-tafel dat kanker in 2033 voor 90 procent een chronische ziekte zou zijn. Bernards zit hier aan tafel met internist-oncoloog Marleen Kok, beiden werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. In maart 2020 figureerde ook al een van onze animatie op de DWDD-tafel.