Imaging Center website

2019

Alle imaging technieken in 1 gebouw

Image Imaging Center website
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Webdesign
  • CMS (back-end)
  • Front-end
  • Mobile ontwerp

Het Amsterdam UMC Imaging Center is op 31 oktober 2020 officieel geopend. Geavanceerde beeldvormende technieken worden hier ingezet voor diagnostiek en behandeling, maar ook voor het bepalen van behandeleffecten en de ontwikkeling van medicijnen. Terralemon is al meerdere jaren betrokkken bij de totstandkoming van het Amsterdam UMC Imaging Center.

Het op de Zuidas gevestigde Imaging Center herbergt de allernieuwste beeldvormende apparatuur, zoals MRI’s, CT- en PET-scanners, optische apparatuur en vier cyclotrons ofwel deeltjesversnellers. De scanapparatuur is niet alleen bruikbaar bij de opsporing van ziekten. Door medische isotopen (een klein beetje radioactiviteit gemaakt door de deeltjesversnellers) te koppelen aan medicijnen, wordt hier zichtbaar of die medicijnen op de juiste plek komen en wat ze teweegbrengen. 

“Dat helpt bij het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen en het opent ook de weg naar gepersonaliseerde therapie”, licht hoogleraar Medische beeldvorming Guus van Dongen toe. “Slaat de therapie niet aan, dan kan de arts in een vroeg stadium besluiten de behandeling te stoppen en overgaan op een andere behandeling. Dat leidt tot meer efficiëntie bij het ontwikkelen en toepassen van medicatie. Bovendien maakt het de behandeling goedkoper en is het beter voor de patiënt.”

De website wordt binnenkort gelanceerd.

"Samen met Rafael Smit en Guus van Dongen van het Imaging Center trekken we al jaren op. Bij de eerste presentaties van het idee tot en met de uiteindelijke realisatie van de site. We zijn supporters van het eerste uur kun je zeggen. We zijn erg trots op het uiteindelijke resultaat en de rol van het imaging center in het medische landschap."

Harold Kuiper, Creative director en oprichter bij Terralemon

Geneesmiddelen testen
Het gloednieuwe gebouw is milieuvriendelijk en flexibel ingericht. Het telt drie verdiepingen voor diagnostiek en behandeling. Hier kunnen patiënten met kanker, verstoringen in het immuunsysteem, neurologische en cardiovasculaire ziekten terecht. De rest van het centrum gebouw is ingericht voor onderzoek, medicijnontwikkeling en productie van medische isotopen en tracers. Niet alleen ten behoeve van Amsterdam UMC, maar ook van andere ziekenhuizen in Nederland. Daarnaast laten nationale en internationale (farmaceutische) bedrijven hier hun nieuwste geneesmiddelen in klinische studies testen, door ze met ‘imaging’in het lichaam te laten volgen.