Bobbie in de Zappelin app

1 April 2021

We hebben Bobbie ontworpen, gerigged en geanimeerd

Image Bobbie in de Zappelin app
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • 3D animatie
  • Character design
  • Music and sound
  • App ontwerp

Bobbie is het nieuwste karakter in de Zappelin app. Je kunt spelletjes met hem spelen, is ondeugend, flexibel en slingert door de bomen.

Ollie was een echt succes in de app en een van de populairste onderdelen bij de kids. Daarom kregen we van de NPO de vraag om nog een spel voor de Zappelin app te ontwikkelen. Deze keer met een nieuw karakter: het aapje Bobbie.

Bobbie mocht een stoerder en gekker zijn dan Ollie (die toch vooral schattig is). Bij het ontwerp van Bobbie hebben we ons daarom laten inspireren door de 2D cartoons van Ren en Stimpy, karakters met extreme gezichtsuitdrukkingen. Het leek ons te gek als we die manier van animeren zouden kunnen overbrengen naar een 3D-omgeving, als we bijvoorbeeld de handen van Bobbie ineens veel groter konden maken of zijn mond flink konden vervormen. Maar dan wel op zo'n manier dat Bobbie toch perfect in de bestaande Zappelin-wereld past. Een hele uitdaging maar het is wel echt onwijs leuk geworden.

Innovatic heeft de Zappelin app en spelletjes daarbinnen gerealiseerd.

"Bobbie leeft in zijn eigen groene oase binnen de witte Zappelin-wereld! Door dezelfde vormentaal te gebruiken sluiten de twee werelden ondanks het kleurverschil toch naadloos op elkaar aan."

Dewi de Bue, Illustrator & Motion designer bij Terralemon

"Het was een hele uitdaging om Bobbie te voorzien van spaghetti armen en uitgebreide gezichtsuitdrukkingen. We hebben veel geleerd door onszelf te pushen in het ontdekken wat er allemaal mogelijk is."

Ayrton Spierts, Motion art director bij Terralemon

Zappelin app - Bobbie promo

Schetsen Bobby

Bobby app screengrab