Artificiële intelligentie en oncologie

22 March 2022

Terralemon heeft voor het NKI een film gemaakt over de groeiende rol van AI bij de diagnose en behandeling van kanker

link to video
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Concept
  • Script
  • 3D animatie
  • Music and sound

Terralemon heeft voor het NKI een film gemaakt over hoe kunstmatige intelligentie kan helpen om kanker eerder te diagnosticeren, beter te behandelen, én te genezen, met een betere kwaliteit van leven tijdens de ziekte.

Enkele jaren geleden hebben we bij Terralemon voor het Nederlands Kanker Instituut (NKI) een serie van 3 animaties gemaakt om verschillende immunotherapieën duidelijk uit te leggen aan patiënten. Vervolgens hebben hebben we een nieuwe animatiefilm gemaakt over hoe AI een steeds belangrijkere rol gaat spelen bij het opsporen en behandelen van kanker. Het script schreven we op basis van interviews met verschillende experts van het Antoni van Leeuwenhoek. 

Over de film
AI kan met zelflerende algoritmes de vele meetgegevens analyseren, en verbanden leggen die buiten ons voorstellingsvermogen gaan en zo de artsen ondersteunen bij het opsporen van kleine en agressieve tumoren. Ook tijdens de behandeling kan AI een rol spelen door te leren welke behandeling bij welk type tumor en patiënt het meest succesvol zijn. Dat helpt de arts bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan voor een patiënt. En na de behandeling kan AI helpen door patiënten met een hoge kans op bijwerkingen vroegtijdig te identificeren.

Terralemon heeft het script geschreven en de film gerealiseerd.