Identiteit voor Vuyk Engineering, een vermaard high-tech scheepsbouwer

Terralemon heeft de identiteit en de website voor Vuyk Engineering ontworpen. Vuyk Engineering bouwt hoogwaardige unieke schepen voor onder meer windmolenparken en dredging voor het ontginnen van land op zee. Het gaat dan om ontwerpen van complexe en vaak zeer grote schepen. Denk daarbij onder meer aan de Pioneering Spirit, het grootste schip ter wereld.

Vuyk Rotterdam huisstijl

Een krachtig herkenbaar logo voor Vuyk Engineering

Image Vuyk Rotterdam huisstijl
2 August 2021
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Logo design
  • Stijlgids

Terralemon heeft logo en identiteit ontworpen. Met het krachtige herkenbare logo komt Vuyk Engineering veel beter tot z’n recht.

In meerdere identiteit workshops hebben we met elkaar gewerkt om de kern van Vuyk te vangen. Wat zijn de kernwaarden van Vuyk en welke waarden wil Vuyk versterken? Er kwam naar voren dat Vuyk zich sterker mag gaan onderscheiden tussen de verschillende engineers in de Maritieme wereld. En ook de gelaagdheid en het gevoel van heritage, belangrijk voor de sector, mag overeind blijven.

Het logo combineert een strakke vormentaal met gewaagd kleurgebruik en is in alle uitingen een stand out from the crowd en laat zich goed onderscheiden, van mobiel tot beursstand op grote afstand. Vibrant. Krachtig. Vooruitstrevend.

De maritieme wereld is in beweging. De aarde bestaat het grootste deel uit water. Vuyk beziet de exploitatie daarvan vanuit een duurzame blik. Zo zullen duurzame energie, visserij en kwekerijen steeds meer op zee ontwikkeld gaan worden. Tegelijkertijd is de maritieme markt een traditionele markt met grote internationale spelers. Vuyk zet zich door de nieuwe propositie als vooraanstaand en innovatief neer.

De maritiemve engineers bij Vuyk zijn persoonlijk betrokken en allen persoonlijk benaderbaar. Alle uitdagingen wordt met beide handen aangepakt. Vol enthousiasme en vakgedrevenheid. Die sfeer hebben we weten te vangen in de nieuwe visuele propositie van Vuyk.

Vuyk Rotterdam website

Een strakke site voor Vuyk, een scheepsbouwer in high-tech maritieme engineering

Image Vuyk Rotterdam website
2 August 2021
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Strategy
  • Webdesign
  • CMS (back-end)
  • Front-end
  • Mobile ontwerp

Een krachtige online representatie is belangrijk voor een bedrijf dat internationaal zo sterk vertegenwoordigd is. Terralemon heeft samen met Vuyk een sterke website neergezet. Zowel in inhoud als in ontwerp.

Vuyk ontwerpt complexe schepen op maat, hoogwaardige toepassingen en operationele maritieme engineering. Doordat de schepen vaak zo'n specifieke taak hebben en omdat het gaat over zulke grote formaten zijn de engineers van Vuyk vaak de enigen die dit soort ontwerpklussen aan kunnen.

Terralemon heeft de site ontworpen en gebouwd. Daarnaast werken we intensief samen met Vuyk Engineering aan de inhoud.

Bekijk de site

De maritieme wereld is in transitie en gaat steeds meer bijdragen aan de energietransitie. Windmolenparken leveren groene energie. Duurzaam kweken van vis draagt bij aan de voedselproblematiek. En ook duurzame ontwerpen en aandrijving van schepen draagt bij aan een verdere verlaging van de ecologische voetafdruk van deze industrie.