Triskelion’s TIM

Triskelion 

Triskelion’s TIM

link to video
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Script
  • 3D animatie

Terralemon brengt Triskelion's simulatie van het menselijk spijsverteringssysteem (TIM) in beeld. TIM is een systematische nabootsing van de complexe samenwerking tussen enzymen, zuren en bacteriën in het lichaam.

Met de film wil Triskelion laten zien welke voordelen voor onderzoek zo'n systeem biedt voor de voedsel- en medische industrie. 

Het systeem heeft de naam TIM meegekregen (Triskelion In vitro Models for digestion) en bestaat uit 2 delen: TIM-1 dat de gehele werking van slokdarm tot en met de dunne darm omvat. En TIM-2 dat de spijsvertering in de dikke darm omvat. Door deze simulatie is het mogelijk om precies na te gaan hoe en waar in het lichaam stoffen verteerd worden. Dit biedt de voedselindustrie en de medische industrie veel kansen om respectievelijk voedsel en medicijnen te testen. Zo kun je nagaan of bijvoorbeeld de goede werking van probiotics wel overeind blijft in de maag en darm. En of de werkende bestanddelen van medicijnen wel daadwerkelijk en op de goede plek opgenomen worden.

Terralemon is verantwoordelijk voor script, ontwerp en animatie van de film. Deze film kent een eerdere versie uit 2013.