Anchor

Bobbie en Ollie spelen een hoofdrol in de populaire Zappelin app

Bobbie het aapje en Ollie het olifantje spelen een grote rol in de vernieuwde Zappelin app. De app is bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Terralemon heeft de karakters ontworpen en tot leven gebracht en Innovatic heeft de app en de spelletjes gerealiseerd. 

Anchor

Bobbie in de Zappelin app

1 April 2021
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • 3D animatie
 • Character design
 • Music and sound
 • App ontwerp

Bobbie is het nieuwste karakter in de Zappelin app. Je kunt spelletjes met hem spelen, is superondeugend, flex en slingert door de bomen.

Ollie was een gigantisch succes in de app, een van de meest populaire onderdelen bij de kids. Daarom kregen we van de NPO de vraag om nog een spel voor de Zappelin app te ontwikkelen. Deze keer met een nieuw karakter: het vrolijke en ondeugende aapje Bobbie!

Bobbie mocht een stuk stoerder en gekker zijn dan Ollie (die toch vooral schattig is). Bij het ontwerp van Bobbie hebben we ons daarom laten inspireren door de 2D cartoons van Ren en Stimpy bijvoorbeeld, met van die extreme gezichtsuitdrukkingen. Het leek ons super tof als we die manier van animeren zouden kunnen overbrengen naar een 3D-omgeving, als we bijvoorbeeld de handen van Bobbie ineens veel groter konden maken of zijn mond extreem konden vervormen. Maar dan wel op zo'n manier dat Bobbie toch perfect in de bestaande Zappelin-wereld zou kunnen wonen. Een hele uitdaging, maar het is wel echt onwijs leuk geworden.

"Bobbie leeft in zijn eigen groene oase binnen de witte Zappelin-wereld! Door dezelfde vormentaal te gebruiken sluiten de twee werelden ondanks het kleurverschil toch naadloos op elkaar aan."

Dewi de Bue, Illustrator & Motion designer bij Terralemon

"Het was een hele uitdaging om Bobbie te voorzien van spaghetti armen en uitgebreide gezichtsuitdrukkingen. We hebben veel geleerd door onszelf te pushen in het ontdekken wat er allemaal mogelijk is."

Ayrton Spierts, Motion art director bij Terralemon

Zappelin app - Bobbie promo

Schetsen Bobby

Bobby app screengrab

Anchor

Missie Voelspriet

Terralemon ontwerpt en bouwt insecten in AR app van KRO-NCRV

2 November 2020
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • 3D animatie
 • Character design
 • Unity

Aan de hand van een podcast van het programma Beestenbrigade van Zappelin kunnen kinderen in de app ook de insecten zelf bekijken.

De bladpootwants heet Bill en is in de app een soort van cowboy. Hij heet in het Engels stinkbug dus hij laat verschrikkelijke scheten in de app. De regenbooggoudwesp heet Regina. Ze is een echte lady in de app. De insecten kun je via Augmented Reality zien in je eigen omgeving. Op een tafel bijvoorbeeld. De insecten vertellen dan zelf allerlei facts over zichzelf.

De AR is in nauwe samenwerking met onder meer Badr Ismaili van de KRONCRV en Innovatic voor de technsiche realisatie van de app tot stand gekomen.

"Super om aan dit project te hebben mogen meewerken. Het heeft ons verdere ervaring gegeven in het werken met Augmented Reality tools en een mooiste start in character design voor dit medium. "

Harold Kuiper, Creative director & Founder bij Terralemon

Promo van de KRO-NCRV voor de Beestenbrigade app

De insecten in AR in de app

Anchor

Ollie in de Zappelin app

31 October 2019
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • 3D animatie
 • Character design
 • Music and sound
 • App ontwerp

De Zappelin app is vernieuwd en Ollie het olifantje heeft een hoofdrol gekregen.Terralemon heeft Ollie ontworpen en geanimeerd.

Dit is Ollie. Ollie is vrolijk, muziek en een tikkie brutaal en heeft altijd honger. Wil je voor hem zorgen, geef Ollie wat te eten. Speel leuke spelletjes met ‘m of ga lekker dansen met ‘m. En oeps. Je moet ook een beetje z'n rommel opruimen. Wie wil er nou niet zo’n huisdier? Download nu de gratis Zappelin app en speel met Ollie!

Technische partij Innovatic heeft de verschillende spelletjes met Ollie gebouwd en Ollie verder in de Zappelin app geïntegreerd.

"Tijdens het riggen van Ollie wordt een compleet skelet ontwikkeld. Dit skelet wordt geanimeerd wat het karakter van Ollie bepaalt. Het is ontzettend leuk om te zien hoe Ollie stapje voor stapje steeds meer karakter krijgt tijdens dit proces."

Ayrton Spierts, Motion art director bij Terralemon
Anchor

NPO Zappelin app promo’s

21 June 2017
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Script
 • Regie
 • Music and sound

Om aandacht voor de NPO Zappelin app te vergroten heeft Terralemon promo's gemaakt met kinderen in de hoofdrol.

Supergezellige draaidagen, veel materiaal, evenveel edits en uitdagende keys. Heel leuk resultaat!

De promo's zijn ingezet op tv en het instagram account van NPO Zappelin.

Camera: Bernard Ausems, audio: Martijn Scholte en Erik Schuring, regie kinderen: Sacha de Keijzer.

Kinderen: Benjamin, Berber, Ishaan, Jaira, Jenai, Julius, Juno, Kayden, Lotte, Myrthe, Norbert, Sumera en Turan.