Bobbie en Ollie spelen een hoofdrol in de populaire Zappelin app

Terralemon heeft de karakters uit de Zappelin app ontworpen en tot leven gebracht. Bobbie het aapje en Ollie het olifantje spelen een grote rol in de vernieuwde Zappelin app. De app is bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar. 

Nieuwe animaties in de Zappelin app

Een nieuwe release van de Zappelin app met weer veel nieuwe animaties

link to video
25 March 2024
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • 3D animatie
 • Character design

Terralemon heeft nieuwe animaties gemaakt voor in de Zappelin app. Voetballen, skaten, op de trampoline, verkleden, dansen.

De spelletjes van Ollie en Bobbie in de app zijn hartstikke populair bij de kleuters. Vooral de 'rode knop' is populair, je weet niet wat er gaat komen. Innovatic is verantwoordelijk voor het programmeren van de Zappelin app.

10 February 2023

Ollie van NPO Zappelin

We werken hard aan nieuwe set vrolijke Ollie animaties voor de NPO Zappelin app. Olifantje Ollie is onderdeel van de door ons ontwikkelde NPO Zappelin identiteit en heeft inmiddels een grote schare fans onder de NPO Zappelin app gebruikers. In de nieuwe animaties zal Ollie sneller, gekker, stouter en vrolijker reageren op de interactie van de gebruikers. 

Dank je wel Lindy Swenneker van de NPO voor het vertrouwen in onze expertise en creativiteit en fijne samenwerking. En credits voor Joanne voor het maken van de promo!

Zappelin geluidjesmachine

Interactieve wonderlijke machine voor de NPO Zappelin app

link to video
25 August 2022
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • 3D animatie

Voor de update van de Zappelin App hebben we een geluidjesmachine ontworpen en geanimeerd.

In de stijl van de Zappelin wereld hebben we een sample mad-music machine ontworpen. De meest bekeken programma's in de app hebben een eigen versie van de geluidjesmachine gekregen. Zoals Buurman en buurman en Pingu. Je kunt door te klikken op de knopjes kleine fragmenten horen. Het bedrijf Innovatic heeft het spel geprogrammeerd.

Bobbie in de Zappelin app

We hebben Bobbie ontworpen, gerigged en geanimeerd

Image Bobbie in de Zappelin app
1 April 2021
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • 3D animatie
 • Character design
 • Music and sound
 • App ontwerp

Bobbie is het nieuwste karakter in de Zappelin app. Je kunt spelletjes met hem spelen, is ondeugend, flexibel en slingert door de bomen.

Ollie was een echt succes in de app en een van de populairste onderdelen bij de kids. Daarom kregen we van de NPO de vraag om nog een spel voor de Zappelin app te ontwikkelen. Deze keer met een nieuw karakter: het aapje Bobbie.

Bobbie mocht een stoerder en gekker zijn dan Ollie (die toch vooral schattig is). Bij het ontwerp van Bobbie hebben we ons daarom laten inspireren door de 2D cartoons van Ren en Stimpy, karakters met extreme gezichtsuitdrukkingen. Het leek ons te gek als we die manier van animeren zouden kunnen overbrengen naar een 3D-omgeving, als we bijvoorbeeld de handen van Bobbie ineens veel groter konden maken of zijn mond flink konden vervormen. Maar dan wel op zo'n manier dat Bobbie toch perfect in de bestaande Zappelin-wereld past. Een hele uitdaging maar het is wel echt onwijs leuk geworden.

Innovatic heeft de Zappelin app en spelletjes daarbinnen gerealiseerd.

"Bobbie leeft in zijn eigen groene oase binnen de witte Zappelin-wereld! Door dezelfde vormentaal te gebruiken sluiten de twee werelden ondanks het kleurverschil toch naadloos op elkaar aan."

Dewi de Bue, Illustrator & Motion designer bij Terralemon

"Het was een hele uitdaging om Bobbie te voorzien van spaghetti armen en uitgebreide gezichtsuitdrukkingen. We hebben veel geleerd door onszelf te pushen in het ontdekken wat er allemaal mogelijk is."

Ayrton Spierts, Motion art director bij Terralemon

Zappelin app - Bobbie promo

Schetsen Bobby

Bobby app screengrab

NPO Zappelin 

Ollie in de Zappelin app

link to video
2019
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • 3D animatie
 • Character design
 • Music and sound
 • App ontwerp

Terralemon heeft Ollie uit de Zappelin app bedacht, ontworpen en geanimeerd.

Dit is Ollie. Ollie is vrolijk, muziek en een tikkie brutaal en heeft altijd honger. Wil je voor hem zorgen, geef Ollie wat te eten. Speel leuke spelletjes met ‘m of ga lekker dansen met ‘m. En oeps. Je moet ook een beetje z'n rommel opruimen. Wie wil er nou niet zo’n huisdier? Download nu de gratis Zappelin app en speel met Ollie!

Technische partij Innovatic heeft de verschillende spelletjes met Ollie gebouwd en Ollie verder in de Zappelin app geïntegreerd.

"Tijdens het riggen van Ollie wordt een compleet skelet ontwikkeld. Dit skelet wordt geanimeerd wat het karakter van Ollie bepaalt. Het is ontzettend leuk om te zien hoe Ollie stapje voor stapje steeds meer karakter krijgt tijdens dit proces."

Ayrton Spierts, Motion art director bij Terralemon

de NPO 

NPO Zappelin app promo’s

link to video
2017
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Script
 • Regie
 • Music and sound

Terralemon heeft een serie promo's gerealiseerd om aandacht te vragen voor de NPO Zappelin app.

Supergezellige draaidagen, veel materiaal, evenveel edits en uitdagende keys. Heel leuk resultaat!

De promo's zijn ingezet op tv en het instagram account van NPO Zappelin.

Camera: Bernard Ausems, audio: Martijn Scholte en Erik Schuring, regie kinderen: Sacha de Keijzer.

Kinderen: Benjamin, Berber, Ishaan, Jaira, Jenai, Julius, Juno, Kayden, Lotte, Myrthe, Norbert, Sumera en Turan.