Dagelijks internationale analyses en prognoses door ING analisten en editors

Terralemon werkt dagelijks aan verbeteringen van ING THINK, een wereldwijd economisch en financiëel platform van ING.

ING THINK realigned

Update online brandervaring van ING THINK

Image ING THINK realigned
22 June 2023
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Webdesign
 • CMS (back-end)
 • Front-end
 • Mobile ontwerp

Terralemon heeft ING THINK een grote visuele en technische impuls gegeven. Door onze samenwerking met het ING THINK team hebben we veel waardevolle ervaring opgedaan en do's en don't geleerd. Met deze kennis en de aangescherpte online ING guidelines was dit een geweldige kans om te werken aan de merkherpositionering van de THINK website van ING.

The Newsroom
De nieuwe insteek van de THINK website legt een sterkere nadruk op nieuws, duidelijker leesbaarheid, van de koppen en een vergroting van de scanbaarheid van de pagina.

ING THINK is één van ING's grote nieuwssite met een publicatiecycles van zo'n 10 artikelen per dag. Alle artikelen worden vervolgens over meerdere kanalen verspreid. 

ING THINK is duidelijk een nieuwswebsite. De focus ligt op een hoge gebruiksvriendelijkheid. De site past perfect tussen het overige online portfolio van ING.

Bekijk de site
27 June 2023 Refresh THINK Aloud podcast

Refresh THINK Aloud podcast

Met de herpositionering van de ING THINK was dit een geschikt moment om ook de podcast-visualisatie onder de loep te nemen.

De focus van het podcast-beeld is nu meer gericht op de inhoud van THINK Aloud in plaats van op de individuele personen uit het team, zoals eerder te te zien was. Het is een speelse collage van financiële voorwerpen thema's achter de herkenbare oranje ING balken.

19 December 2022 Redesign ING THINK

Redesign ING THINK

In de redesign richt Terralemon zich op de toegankelijkheid van de site, een optimale newsroom feeling en een perfecte aansluiting van het design en de gebruiksvriendelijkheid binnen het portfolio van websites die ING beheert.

Begin 2023 staat de lancering van de nieuwe ING THINK gepland.

ING THINK Team panel

ING Think worldwide editors dashboard

Image ING THINK Team panel
28 December 2021
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • CMS (back-end)
 • Front-end

Terralemon heeft een backoffice dashboard gerealiseerd. Achter een inlog op ING THINK, krijgt het team inzicht in alle business-activiteiten per analyst.

Door de afspraken en publicaties per econoom-analyst-editor inzichtelijk te maken, wordt de onderlinge samenhang van alle THINK economen bevorderd. Waar overlappen ze elkaar, waar kunnen ze elkaar helpen? Zo kan THINK duurzaam de komende jaren op hoog niveau blijven opereren.

ING International Survey infographics

Facts en figures verduidelijken de internationale enquetes

Image ING International Survey infographics
2020
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Layout
 • Illustraties

Meerdere malen per jaar ontwerpen we bij Terralemon de visuele samenvatting van de online ING enquetes over de mens en zijn/haar kijk op geld.

De ING International Survey is een wereldwijd rapport waarmee ING een beter inzicht krijgt in hoe mensen denken over onderwerpen als mobiel bankieren, hypotheken, uitgeven en sparen, beleggen en cryptocurrency. Deze online-enquêtes werden meerdere malen per jaar uitgevoerd door Ipsos.

ING THINK

ING THINK: dagelijks internationale analyses en prognoses door ING economen

Image ING THINK
2018
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Webdesign
 • CMS (back-end)
 • Front-end
 • Mobile ontwerp

Hoe kunnen we de analisten en economen van ING in staat stellen hun inzichten over economische ontwikkelingen sneller en beter te delen? Terralemon heeft voor ING het online platform THINK ontwikkeld. Een Engelstalige website waarop een internationaal team van economen en analisten dagelijks financieel nieuws plaatst via een door ons opgezet redactiesysteem. Site is volledig in eigen beheer ontwikkeld door onze ontwikkelaars.

Om de slagvaardigheid en online aanwezigheid van de research van ING Groep te vergroten, hebben we de oude workflow van schrijven en publiceren in een systeem van gescheiden e-mails vertaald naar een online dynamisch actualiteitenplatform.

Het cms is uitgerust met een bewerkings- en publicatietool die werkt met schrijvers en redacteuren, en concepten en gepubliceerde statussen van artikelen. Elk item kan worden omgezet in een opgemaakte PDF. 

Bekijk de site

"ING THINK is altijd in beweging, Meer dan 60 editors van ING werken vanuit de hele wereld op dit platform. Dagelijks worden er tientallen artikelen geplaatst en uitgezonden via de verschillende nieuwsbrieven en social media. Het is geweldig om dit te kunnen en te mogen ondersteunen. Samen met het ING THINK team denken we voortdurend na over nieuwe features zodat het platform blijft evolueren."

24 December 2018 ING Empowerment Award voor THINK website

ING Empowerment Award voor THINK website

Het ING THINK team heeft een belangrijke ING Group's Empowerment Award gewonnen voor de THINK website: www.ing.com/THINK.

Terralemon is verantwoordelijk voor design, front- en backend in nauwe samenwerking met James Smith, Anaam Raza en Owen Thomas van het ING THINK team.

ING 

ING’s global research department

Image ING’s global research department
2016
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Layout
 • Illustraties

De analisten ING zijn actief in een groot aantal sectoren, landen en markten en produceren een enorme hoeveelheid internationaal economisch onderzoek. 

Terralemon is gevraagd om enkele typen rapporten aantrekkelijker vorm te geven en leesbaarder te maken voor een groter publiek. 

ING International Survey (IIS)
Elke vier maanden publiceert de onderzoeksafdeling van ING een rapport over hoe consumenten denk over verschillende onderwerpen met betrekking tot persoonlijke financiën. We hebben daarnaast ook de site gerestyled en gerealiseerd, ontwerpen specifieke infographics en social media content voor de ING International Survey.

Think Forward Initiative (TFI)
Met het Think Forward Initiative-evenement in het vooruitzicht publiceerde de wereldwijde onderzoeksafdeling van ING een TFI-rapportreeks. Terralemon heeft de rapporten opnieuw ontworpen en gerealiseerd, ontwerpen specifieke infographics en social media content.

ING International Survey

ING 

eZonomics by ING

Image eZonomics by ING
2016
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Webdesign
 • CMS (back-end)
 • Front-end
 • Mobile ontwerp

Terralemon heeft eZonomics.com ontworpen en gebouwd. eZonomics.com van ING is een site met inzichten over de vele financiële keuzes die mensen dagelijks maken.

Terralemon werd gevraagd voor een grondig herontwerp van de site waarbij de rijkdom van bestaande content op een nieuwe manieren aangeboden werd. We hebben ons gefocusd op een betere leeservaring door het aanbieden op thema en typologie en het reshufflen door preselecties van de content. Daarnaast ook ruimte voor een optimale integratie van sociale media, search engine optimalisatie en visuele integratie met de overige platformen van ING. De site is sinds kort ondergebracht binnen ING THINK die ook door Terralemon ontworpen, gebouwd en beheerd wordt.