Anchor

De nieuwste imaging beeldtechnieken in het Imaging Center op de Zuidas

Het Imaging Center van Amsterdam UMC huisvest de allerlaatste imaging apparatuur voor MRI, CT, PET en optische apparatuur. Daarnaast huisvest het gebouw vier deeltjesversnellers voor medische isotopen. Door deze te koppelen wordt zichtbaar of medicijnen op de juiste plek komen en wat ze teweegbrengen.

Anchor

LinXis Pharmaceuticals website

LinXis is het eerste biotech bedrijf dat zich volledig richt op patiënten met fibrose

5 November 2020
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Logo design
 • Webdesign
 • CMS (back-end)
 • Front-end
 • Mobile ontwerp

LinXis maakt gebruik van een molecuul dat medicijnen naar een specifiek deel in het lichaam kan vervoeren. Dit type medicijn wordt al langer gebruikt bij de behandeling van kanker maar kan ook juist goed gebruikt worden voor het bestrijden van fibrose.

Fibrose is littekenweefsel dat ontstaat na ontstekingen. Onder meer patiënten van Covid-19 hebben dit weefsel in hun longen en belemmert het herstel. Door dit weefsel te bestrijden nemen klachten af en wordt de kwaliteit van leven voor patiënten vergroot. Er zijn wereldwijd miljoenen, vaak jonge, mensen die met fibrotische aandoeningen te kampen hebben. LinXis richt zich met name op de behandeling van fibrose in lever, long, nieren en darmen.

"Het mooie van deze website en de samenwerking met LinXis is de durf om buiten de gebruikelijk hokjes te denken. Voor LinXis hebben we een nieuw ontwerp gemaakt met veel ruimte voor animatie. Aan ons als frontend team de schone taak dit optimaal te vertalen naar de eindgebruiker. We zijn erg tevreden en trots op het eindresultaat."

Wiebe Buursink, Developer & Sounddesigner bij Terralemon
Bekijk de site

Terralemon is al langer betrokken bij LinXis en helpt bij ontwerp en verdere ontwikkeling van de website en digitale nieuwsbrieven. We hebben bij deze update ook het logo herontworpen.

Anchor

Imaging Center website

Alle imaging technieken in 1 gebouw

31 October 2019
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Webdesign
 • CMS (back-end)
 • Front-end
 • Mobile ontwerp

Het Amsterdam UMC Imaging Center is op 31 oktober 2020 officieel geopend. Geavanceerde beeldvormende technieken worden hier ingezet voor diagnostiek en behandeling, maar ook voor het bepalen van behandeleffecten en de ontwikkeling van medicijnen. Terralemon is al meerdere jaren betrokkken bij de totstandkoming van het Amsterdam UMC Imaging Center.

Het op de Zuidas gevestigde Imaging Center herbergt de allernieuwste beeldvormende apparatuur, zoals MRI’s, CT- en PET-scanners, optische apparatuur en vier cyclotrons ofwel deeltjesversnellers. De scanapparatuur is niet alleen bruikbaar bij de opsporing van ziekten. Door medische isotopen (een klein beetje radioactiviteit gemaakt door de deeltjesversnellers) te koppelen aan medicijnen, wordt hier zichtbaar of die medicijnen op de juiste plek komen en wat ze teweegbrengen. 

“Dat helpt bij het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen en het opent ook de weg naar gepersonaliseerde therapie”, licht hoogleraar Medische beeldvorming Guus van Dongen toe. “Slaat de therapie niet aan, dan kan de arts in een vroeg stadium besluiten de behandeling te stoppen en overgaan op een andere behandeling. Dat leidt tot meer efficiëntie bij het ontwikkelen en toepassen van medicatie. Bovendien maakt het de behandeling goedkoper en is het beter voor de patiënt.”

De website wordt binnenkort gelanceerd.

"Samen met Rafael Smit en Guus van Dongen van het Imaging Center trekken we al jaren op. Bij de eerste presentaties van het idee tot en met de uiteindelijke realisatie van de site. We zijn supporters van het eerste uur kun je zeggen. We zijn erg trots op het uiteindelijke resultaat en de rol van het imaging center in het medische landschap."

Harold Kuiper, Creative director & Founder bij Terralemon

Geneesmiddelen testen
Het gloednieuwe gebouw is milieuvriendelijk en flexibel ingericht. Het telt drie verdiepingen voor diagnostiek en behandeling. Hier kunnen patiënten met kanker, verstoringen in het immuunsysteem, neurologische en cardiovasculaire ziekten terecht. De rest van het centrum gebouw is ingericht voor onderzoek, medicijnontwikkeling en productie van medische isotopen en tracers. Niet alleen ten behoeve van Amsterdam UMC, maar ook van andere ziekenhuizen in Nederland. Daarnaast laten nationale en internationale (farmaceutische) bedrijven hier hun nieuwste geneesmiddelen in klinische studies testen, door ze met ‘imaging’in het lichaam te laten volgen.

Anchor

LinXis Pharmaceuticals website

2014
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Webdesign
 • CMS (back-end)
 • Front-end

LinXis brengt hoogwaardige tracing techniek en vroeg Terralemon hun site zo te ontwerpen dat een internationale doelgroep van wetenschappers aangesproken wordt.

LinXis heeft een techniek ontwikkeld ('Lx') waarbij medicijnen aan antilichamen gekoppeld kunnen worden. Antilichamen zijn een van de lichaamseigen manieren om lichaamsvreemde stoffen onschadelijk te maken. Met deze techniek kunnen medicijnen meereizen en daar hun werk doen. Deze koppeling aan lichaamseigen ziektebestrijders wordt gezien als een van de voornaamste ontwikkelingen in de bestrijding van veel soorten ziekten waaronder kanker.

"Door de Vrije Universiteit kwamen we in contact met Terralemon. Dat was een schot in de roos. In een uitstekende samenwerking heeft Terralemon onze ideeën uitgewerkt en vorm gegeven in een nieuwe LinXis website: een resultaat om trots op te zijn!"

HendrikJan HouthoffFounder & Chief Scientific Officer LinxisPharmaceuticals
Anchor

Imaging Center film

2013
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Script
 • Regie
 • Cameravoering
 • Editing

Terralemon heeft een film gerealiseerd waarin de belangrijkste stakeholders van het Imaging Center ieder vanuit de eigen expertise ingaan op de toegevoegde waarde die het centrum gaat hebben voor patiënt, onderzoek en onderwijs.

Anchor

Imaging Center position paper

2012
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Layout
 • Logo design
 • Illustraties

Terralemon heeft een film en een position paper voor het Imaging Center gerealiseerd. Het zijn de eerste concrete uitingen van de door Terralemon ontworpen nieuwe huisstijl.

De VU en Amsterdam UMC hebben alle imaging activiteiten samengevoegd in één toonaangevend nieuw Imaging Center. Dit prestigieus centrum vormt de voorhoede van de nieuwe medische wetenschap. Met het position paper en de film krijg je meer inzicht in de imaging technieken en de almaar groeiende rol die deze technieken (gaan) spelen binnen de medische gezondheidszorg.

We hebben gekozen voor een stapsgewijze communicatie opbouw voor het Imaging Center:

 1. Communicatie aan direct betrokkenen (position paper, flexibele PPT, heldere infographics)
 2. Awareness bij VUmc en de medische wereld
 3. Ruchtbaarheid in Nederland en internationaal