De nieuwste imaging beeldtechnieken en de bundeling van onderzoek op de Zuidas

Terralemon heeft meerdere positionpapers, films en sites gerealiseerd voor onder meer het Imaging Center en ADORE van het Amsterdam UMC.

Imaging Center: State of the art in imaging technieken

Redesign Imaging Center website voor het Amsterdam UMC

Image Imaging Center: State of the art in imaging technieken
15 June 2023
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Layout
 • Webdesign
 • CMS (back-end)
 • Front-end
 • Mobile ontwerp

Terralemon presenteeert met trots het redesign van de Imaging Center website voor het Amsterdam UMC.

Al meerdere jaren is Terralemon betrokken bij de totstandkoming van het Amsterdam UMC Imaging Center. Wat begon met het uitwerken van een Position Paper en een film over het Imaging Center, heeft vervolgens geleid tot het meedenken, ontwerpen en bouwen van de nieuwe Imaging Center website.

Met het redesign sluit de website nu beter aan bij de visuele positionering van Amsterdam UMC maar onderscheidt zich evengoed met haar eigen fotografie, opbouw en insteek. We hebben rustiger heldere vlakverdeling toegepast en de leesbaarheid vergroot. Naast het award-winning gebouw heeft het Imaging Center nu ook een mooie plek online.

De insteek van de Imaging Center website is informeren, fascinatie en tegelijkertijd toegankelijkheid. Met daarbij de belangrijke taak om ook online "het onzichtbare zichtbaar te maken".

Bekijk de site

"De ‘winst’ van het Imaging Center die hiermee wordt behaald, is zowel voor patiënten als onderzoekers enorm. “Door op één plek te zijn, kunnen we sneller een diagnose stellen en kijken welke behandeling het beste is”, aldus Van Dongen.

“Imaging is cruciaal als navigatie bij al het klinisch handelen en maakt het onzichtbare zichtbaar.”

De site informeert over de verschillende state of the art imaging-techieken en apparatuur. Zo bevindt zich in het gebouw de deeltjesversnellers van BV Cyclotron, een van de partners van het Imaging Center. Het interactieve Collaboration model laat zien dat het Imaging Center in elke fase van medicijnontwikkeling een bijdrage kan leveren en innovatie kan versnellen. Met al deze hoogwaardige technieken onder één dak stimuleert het Imaging Center nieuwe vormen van innovatieve samenwerkingen.

Imaging Center website

Alle imaging technieken in 1 gebouw

Image Imaging Center website
2019
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Webdesign
 • CMS (back-end)
 • Front-end
 • Mobile ontwerp

Het Amsterdam UMC Imaging Center is op 31 oktober 2020 officieel geopend. Geavanceerde beeldvormende technieken worden hier ingezet voor diagnostiek en behandeling, maar ook voor het bepalen van behandeleffecten en de ontwikkeling van medicijnen. Terralemon is al meerdere jaren betrokkken bij de totstandkoming van het Amsterdam UMC Imaging Center.

Het op de Zuidas gevestigde Imaging Center herbergt de allernieuwste beeldvormende apparatuur, zoals MRI’s, CT- en PET-scanners, optische apparatuur en vier cyclotrons ofwel deeltjesversnellers. De scanapparatuur is niet alleen bruikbaar bij de opsporing van ziekten. Door medische isotopen (een klein beetje radioactiviteit gemaakt door de deeltjesversnellers) te koppelen aan medicijnen, wordt hier zichtbaar of die medicijnen op de juiste plek komen en wat ze teweegbrengen. 

“Dat helpt bij het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen en het opent ook de weg naar gepersonaliseerde therapie”, licht hoogleraar Medische beeldvorming Guus van Dongen toe. “Slaat de therapie niet aan, dan kan de arts in een vroeg stadium besluiten de behandeling te stoppen en overgaan op een andere behandeling. Dat leidt tot meer efficiëntie bij het ontwikkelen en toepassen van medicatie. Bovendien maakt het de behandeling goedkoper en is het beter voor de patiënt.”

De website wordt binnenkort gelanceerd.

"Samen met Rafael Smit en Guus van Dongen van het Imaging Center trekken we al jaren op. Bij de eerste presentaties van het idee tot en met de uiteindelijke realisatie van de site. We zijn supporters van het eerste uur kun je zeggen. We zijn erg trots op het uiteindelijke resultaat en de rol van het imaging center in het medische landschap."

Harold Kuiper, Creative director en oprichter bij Terralemon

Geneesmiddelen testen
Het gloednieuwe gebouw is milieuvriendelijk en flexibel ingericht. Het telt drie verdiepingen voor diagnostiek en behandeling. Hier kunnen patiënten met kanker, verstoringen in het immuunsysteem, neurologische en cardiovasculaire ziekten terecht. De rest van het centrum gebouw is ingericht voor onderzoek, medicijnontwikkeling en productie van medische isotopen en tracers. Niet alleen ten behoeve van Amsterdam UMC, maar ook van andere ziekenhuizen in Nederland. Daarnaast laten nationale en internationale (farmaceutische) bedrijven hier hun nieuwste geneesmiddelen in klinische studies testen, door ze met ‘imaging’in het lichaam te laten volgen.

ADORE

Adore: oncologisch en neurowetenschappelijk onderzoek gecombineerd op de Zuidas

Image ADORE
2017
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Layout
 • Logo design
 • Illustraties

Een eigen identiteit ten behoeve van een brochure waarin private sponsoren werden uitgenodigd om deel te nemen aan het gezamenlijk plan van VU en Amsterdam UMC om oncologisch en neurowetenschappelijk onderzoek op de Health Science campus te bundelen.

Een prachtig identiteit met daarin een visuele vertaling die de twee vakgebieden in zich draagt: het snijvlak van de wildgroei van kankercellen en het afsterven van cellen bij Alzheimer.

Over Adore
Onderzoek en behandeling van kanker en onder meer alzheimer laat zien dat beide gebieden veel overlappen. In onderzoek, diagnose en behandeling. De droom van VU en Amsterdam UMC samen is om artsen, onderzoekers en patienten samen te laten werken in een ambitieuze nieuwe setting: Adore. Eén mind set en één architectonische omgeving waarin doorbraken van oncologisch en neurowetenschappelijk onderzoekstalent mogelijk zijn. Om dat te realiseren stellen de partijen een hoop financiële middelen ter beschikking. Voor de laatste meters worden private sponsoren uitgenodigd deze ambitie realiteit te laten worden. De brochure is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Rafael Smit, Eliane Cohen en Wouter Bos.

30 September 2022 ADORE: start van de bouw

ADORE: start van de bouw

Naast het Imaging Center wordt op 28 september 2022 gestart met de bouw van het nieuwe research en diagnostiekcentrum ADORE. Oncologen en neurologen gaan hier in een unieke samenwerking op zoek naar nieuwe behandelingen tegen kanker èn hersenziekten. Terralemon is als ontwerpbureau betrokken geweest tijdens de financieringsfase.

het Amsterdam UMC 

Imaging Center film

link to video
2013
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Script
 • Regie
 • Cameravoering
 • Editing

Terralemon heeft een film gerealiseerd waarin de belangrijkste stakeholders van het Imaging Center ieder vanuit de eigen expertise ingaan op de toegevoegde waarde die het centrum gaat hebben voor patiënt, onderzoek en onderwijs.

het Amsterdam UMC 

Imaging Center position paper

Image Imaging Center position paper
2012
 • Terralemon is verantwoordelijk voor
 • Layout
 • Logo design
 • Illustraties

Terralemon heeft een film en een position paper voor het Imaging Center gerealiseerd. Het zijn de eerste concrete uitingen van de door Terralemon ontworpen nieuwe huisstijl.

De VU en Amsterdam UMC hebben alle imaging activiteiten samengevoegd in één toonaangevend nieuw Imaging Center. Dit prestigieus centrum vormt de voorhoede van de nieuwe medische wetenschap. Met het position paper en de film krijg je meer inzicht in de imaging technieken en de almaar groeiende rol die deze technieken (gaan) spelen binnen de medische gezondheidszorg.

We hebben gekozen voor een stapsgewijze communicatie opbouw voor het Imaging Center:

 1. Communicatie aan direct betrokkenen (position paper, flexibele PPT, heldere infographics)
 2. Awareness bij VUmc en de medische wereld
 3. Ruchtbaarheid in Nederland en internationaal