Er zijn veel dilemma's als het gaat om een duurzamer leven

Groen Licht

Een leuk porgramma waarin elke week een groene claim doorgeprikt wordt

link to video
  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Storyboard
  • 2D animatie
  • Animatie handmatig
  • Music and sound

Groen Licht is een wekelijks journalistiek programma van BNNVARA over duurzame feiten en fabels. Terralemon heeft de 22 animaties die in het programma gebruikt worden gerealiseerd.

Het programma is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in een groener leven. We raken alleen vaak in de war. Wat is nou beter voor het milieu? De airco in de auto aan of uit? Voorgesneden groente of niet? Er zijn veel dilemma's als het gaat om een duurzamer leven. De airco in de auto mag best aan maar dan alleen als je harder gaat dan 80km per uur. Groente mag je best gesneden kopen als je de groente maar niet weggooid want dat is pas echt verspilling.

De stijl en techniek bestaat uit met de hand geknipt papier in combinatie met het animeren in 3D. We wilden bij aanvang dat de stijl van de animatie aansluit bij het programma: toegankelijk, vriendelijk, en tactiel. Om dit te bewerkstelligen wilden we dat de elementen uit de animatie ook echt geknipt zouden worden. Claire Duval heeft ons geholpen met het maken van veel artwork.

Bekijk de site