Anchor
Immuuntherapie
25 January 2019

Baanbrekende immuuntherapieën in begrijpelijke taal en epische stijl

Hoe werkt immuuntherapie?
Immuuntherapie is in ontwikkeling. Het is nog niet voor alle kankersoorten een standaardbehandeling. Bij het Antoni van Leeuwenhoek willen ze dat veranderen. Daarom lopen ze voorop in onderzoek naar immuuntherapie.

Anchor

Immuuntherapie

De werking van verschillende immuuntherapieën bij de behandeling van kanker in beeld gebracht

  • Terralemon is verantwoordelijk voor
  • Script
  • 3D animatie
  • Music and sound

Samen met artsen, onderzoekers en immuuntherapie coördinator van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, Anna Blokland heeft Terralemon het gedrag van cellen, T-cellen en tumoren in beeld gebracht. Hoe werkt immuuntherapie in het lichaam, in de detectie en vernietiging van tumoren? En hoe kunnen we dit op een onderscheidende en high-end manier in beeld brengen?

Immuuntherapie is momenteel de belangrijkste ontwikkeling binnen de behandeling van kanker. Het is een behandeling die het eigen immuunsysteem activeert en het eigen lichaam helpt tumoren te detecteren en te bestrijden. 

Terralemon heeft in samenspraak met artsen en Anna Blokland het gedrag van cellen, t-cellen en tumoren in beeld gebracht en op welke manier verschillende immuuntherapieën het lichaam helpen in de detectie en vernietiging van tumoren. 

"Terralemon heeft hoogwaardige animaties gemaakt om deze nieuwe behandelvorm voor kanker uit te leggen aan onze patiënten. Het team is flexibel, enthousiast en denkt goed mee om het beste resultaat te kunnen bereiken. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van hun werk en trots op het resultaat! Als wij in de toekomst nieuwe medische animaties nodig hebben is de keus snel gemaakt."

Anna BloklandImmuuntherapie coordinator Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

TIL therapie II, TCR/CAR en immuuntherapie
Onze afweercellen (T-cellen) checken of er afwijkende cellen in ons lichaam zitten en schakelen deze uit. Kankercellen proberen deze cellen te onderdrukken. Zie hier wat immuuntherapie met checkpoint-remmers doet.

4 February 2020

Immuuntherapie aan tafel bij DWDD

In 2013 zei kankeronderzoeker René Bernards aan de DWDD-tafel dat kanker in 2033 voor 90 procent een chronische ziekte zou zijn. Bernards zit aan tafel met internist-oncoloog Marleen Kok, beiden werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. In maart 2020 figureerde ook een van onze animatie op de DWDD-tafel.